Excursie van OBS de Meander naar de Maritieme Academie Harlingen

Woensdag 5 juli was het weer zo ver: groep zeven mocht mee op verjaardagsfeestje van hun juf. Al weken waren ze bezig met de vraag waar ze heen gingen en wat er ging gebeuren. Dit blijft echter een verrassing tot we aankomen op het Maritiem Collega, waar we dankzij de gastvrijheid van Arjen Mintjes en onder begeleiding van Femke Konings een fantastische dag gaan beleven.

De ontvangst met koffie en ranja is warm en gezellig. Na een korte uitleg over de studierichtingen op de school, stellen ‘onze’ begeleiders zich voor. Gezamenlijk lopen we daarna naar de Maxima. De kinderen zijn inmiddels enthousiast en hebben er zin in. Onderweg gaat zelfs de zon schijnen, de stemming stijgt per minuut. Aan boord worden we ontvangen door Sjors, Reinder en Max. De leerlingen gaan in kleine groepjes het schip rond voor een goed georganiseerde rondleiding. Dit is natuurlijk voor hen een nieuw beeld op naar school gaan en les krijgen. Ook de ouders zijn erg enthousiast. De dag kan nu al niet meer stuk. Als dan ook de trossen nog los gaan en we door de sluis varen voor een rondvaart door de havens en een stukje Waddenzee is het feest compleet. Het anker wordt gedemonstreerd en meerdere leerlingen bedienen de slang voor het schoonspuiten van de ketting. Na aanmeren nemen we afscheid van de bemanning en bedanken hen voor de ontvangst. Beide partijen hebben genoten.

We lopen terug naar school, waar we heerlijk lunchen in het restaurant. De kok heeft weer super zijn best gedaan en vermaakt de kinderen met verhalen hoe het werkt als je niet met mes en vork eet. Dat betekent voor een aantal even flink oefenen, maar iedereen weet uit de spoelkeuken te blijven. Na de lunch testen de kinderen de nieuwe pannakooi, deze is helemaal goedgekeurd! Na de rondleiding door hoofdgebouw en huisvesting nemen we definitief afscheid. De zon brandt inmiddels flink. Tijd voor een middag spelen en zwemmen op het strand. Als we uiteindelijk om zes uur weer uitstappen in Drachten, zijn we een uur later dan gepland, maar kunnen we volmondig zeggen: HET WAS WEER FANTATSTISCH OM IN HARLINGEN TE GAST TE ZIJN !!!!!!

Namens mijn groep en mijzelf, heel hartelijk voor de geweldige ontvangst. We komen graag terug.

Groeten Tanja Scalé, groepsleerkracht 7B

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+