Algemeen

Algemene informatie over Maritieme Academie Harlingen

Gebouw en huisvesting

Het schoolgebouw en de huisvesting zijn op dezelfde locatie aan de Almenumerweg in Harlingen gevestigd. Het schoolgebouw is nog maar een paar jaar oud en lijkt van buiten op een schip. Het bestaat uit twee bouwlagen en is groot.
Er zijn aparte gedeeltes voor het eerste en tweede leerjaar van het VMBO, het derde en vierde leerjaar van het VMBO en de MBO opleidingen. De praktijklokalen voor de bovenbouw van VMBO en MBO bevinden zich op de begane grond. Dat geldt ook voor de administratie, conciërge en directie.

Aan de school is huisvesting verbonden waar de leerlingen wonen. Die ligt aan de westkant van het schoolgebouw. Voor leerlingen van het eerste en tweede leerjaar VMBO wordt soms een uitzondering gemaakt als ze heel dicht bij de school wonen. Vanaf het derde leerjaar is deelname aan de huisvesting verplicht. Het is ook een onderdeel van het onderwijsproces.
In de latere praktijk moeten bemanningsleden ook samenwonen op een schip. In het vierde leerjaar wordt ingezet op zo zelfstandig mogelijk wonen onder minimale begeleiding.

Om een echt goede indruk te krijgen van onze huisvesting moet je komen kijken. Neem je ouders mee en proef aan alle facetten van het wonen bij je favoriete school.

Elk jaar vertrekken er leerlingen (met hun diploma op zak) en er komen nieuwe leerlingen. Die moeten natuurlijk even wennen aan hun nieuwe omgeving. Dat is bij elke verhuizing zo. De groepsleiders helpen je bij het omgaan met alle nieuwe indrukken. Net als bij je thuis zijn er natuurlijk een aantal spelregels die bedoeld zijn om het samen leven en studeren goed te laten verlopen en zo aangenaam mogelijk te maken.