Nieuwe leerlingen

Alles voor nieuwe leerlingen van Maritieme Academie Harlingen

Nieuwe leerlingen

Kanjers gezocht!

Ga je binnenkort naar het Vmbo of Mbo? En wil je werken op het water?

Hou jij van avontuur en ben je niet bang voor water? Misschien is een opleiding aan de Maritieme Academie dan iets voor jou! Bij ons leer je namelijk alles wat je nodig hebt om later te kunnen werken op het water. Op Vmbo en Mbo niveau. De mogelijkheden zijn eindeloos…

Ons lage landje aan de zee heeft veel aan het water te danken. En niet alleen vanwege de geweldige strandvakanties en zeilavonturen die je er kunt beleven. Onze voorouders waren al beroemd om hun prachtige houten schepen en de verre reizen die ze ermee maakten. In de Gouden Eeuw is ons land rijk geworden door de handelsreizen van dappere zeelieden uit de koopvaardij. Tot op de dag van vandaag hebben we de voorsprong die we vroeger hebben opgebouwd niet meer uit handen gegeven. Onze handelsvaart en marine zijn wereldberoemd en onze binnenvaart is zeer belangrijk voor Europa.

Natuurlijk is er in de jaren veel veranderd. Onze schepen zijn tegenwoordig uitgerust met ultramoderne navigatiesystemen, computers en sterke motoren. En de hutten van de bemanning zijn veel luxueuzer geworden en lang niet meer zo krap als vroeger. Maar de spanning en avontuur zijn er nog, net als toen.

Vandaar dat we voor de beroepen aan boord van deze schepen op zoek zijn naar dappere jonge mensen. Mannen en vrouwen die geschikt zijn voor een prachtig avontuurlijk beroep en willen bouwen aan een mooie carrière op het water…

Ben jij zo’n kanjer? Dan ben je van harte welkom op de Maritieme Academie Harlingen!

Heb je interesse?

Maak een afspraak om langs te komen, zodat je alles kan bespreken en zien. Mail ons naar: informatie@maritiemeacademie.nl.