Nieuwe leerlingen

Alles voor nieuwe leerlingen van Maritieme Academie Harlingen

 

MBO – Nova College

Niet iedereen voelt wat voor een bestaan als landrot. Herken jij je hierin? Dan kan de scheepvaart het alternatief voor je zijn.

Werk je in de koopvaardij dan kom je over de hele wereld. Maar ook de binnenvaart biedt je volop perspectieven. Omdat je op de Europese wateren vaart, is je werk heel afwisselend. En ook aan wal biedt een maritieme carriere goede vooruitzichten. Dus kom aan boord bij de Maritieme Academie!

Binnenvaart

De binnenvaart biedt je volop perspectieven. Omdat je op de Europese wateren vaart, is je werk heel afwisselend. En natuurlijk geldt ook hier, dat je na het varen allerlei kansen hebt aan de wal. Klik hier om te kijken welke opleidingen wij jou kunnen bieden!

Zeevaart

Koopvaardij is de handel met behulp van schepen: de koopvaardijvloot. Ons land is van oudsher een handelsland. Door de ligging aan zee groeide Nederland uit tot een belangrijk koopvaardijland in de wereld. De koopvaardij biedt veel werkgelegenheid: op kustvaarders, tankers, bulkcarriers, veerboten en cruiseschepen. Bij de koopvaardij gaat er een wereld voor je open!

Klik hier om te kijken uit welke opleidingen, al gelang naar je opleiding, bij ons kunt kiezen.

Contractonderwijs

Naast de maritieme opleidingen biedt het Nova College ook diverse maritieme cursussen aan.

Overzicht cursussen binnenvaart.

Overzicht cursussen zeevaart.