Nieuwe leerlingen

Alles voor nieuwe leerlingen van Maritieme Academie Harlingen

Vmbo

Een kanjer van een school voor kloeke matrozen.

Direct na de basisschool is er al een plek voor jou op onze school, in de basisvorming. Er wordt een aantal weken gewerkt in vakoverstijgende thema’s, waarin er geen aparte vakken en klassen meer zijn, maar combinaties van verschillende vakken en klassen. Je krijgt opdrachten in kleine groepjes, die je samen tot een goed einde moet trachten te brengen. De nadruk ligt hierbij op zelfstandig leren. Natuurlijk krijg je ook les in talen, exacte vakken, zaakvakken en doe-vakken als beeldende vorming en techniek. Er is dus voor iedereen wat wils.

Heb je al een aantal jaren in de onderbouw gezeten, dan kun je direct in de derde of misschien wel vierde klas beginnen. De praktijk van het varen kom je vanaf klas 1 al tegen. We leren je roeien, ankeren, bolder beleggen, knopen leggen, enzovoort.
Dit kun je dan direct in de praktijk brengen op ons instructieschip de ms Emeli of de ms Maxima waar je een aantal weken op gaat varen.

Kortom, een school waar je iets hebt te doen!!!!

Heb je interesse?

Maak een afspraak om langs te komen, zodat je alles kan bespreken en zien. Mail ons naar: informatie@maritiemeacademie.nl.