Ouders

Alles voor ouders van leerlingen van Maritieme Academie Harlingen

Voorstelling “Sex(y)Thing!

Op woensdag 13 december gaan alle leerlingen uit de tweede klas naar de voorstelling

Sex(y)Thing!

De voorstelling gaat over groepsdruk.”Deze voorstelling, gegeven door Theater Smoar, is het begin van een reeks van voorlichtingen voor de leerlingen.

Een les over de gevaren van sexting bij jongeren.

Wanneer Linde op een dag op school komt, kijkt iedereen haar gemeen aan. Er wordt gefluisterd en af en toe hoort ze woorden als ‘hoer’ en ‘slet’. Ongemakkelijk schuift Linde in de klas achter een tafel, haar beste vriendin komt binnen, kijkt haar aan en voor het eerst in 3 jaar gaat ze niet naast haar zitten.

Sex(y)Thing vertelt het verhaal van Linde en de grootste fout van haar leven: het versturen van naaktfoto’s naar haar vriendje Thomas. Wat heeft Thomas gedaan met deze foto’s? En waarom lijkt iedereen ze nu te kennen?

Sex(y)Thing laat jongeren zien welke gevaren er schuilen in het maken van seksueel getinte beelden, in hoeverre je anderen kunt vertrouwen en welke gevolgen het kan hebben als deze beelden via de sociale media verspreid worden. In deze les geeft Theater Smoar voorlichting over sexting. De acteurs van Theater Smoar spelen meerdere scènes waarin verschillende voorbeelden te zien zijn hoe seksueel getinte foto’s verspreid kunnen worden via het Internet.

Op donderdag 14 december van 13.30 uur tot 15.00 uur is er een informatieve oudermiddag.

Het programma ziet er als volgt uit:

13.30-14.15 uur: Voorstelling Sex(y) Thing

14.15-15.00 uur: Uitleg over het project, voorstelling en de lessen.

Hieronder kunt u zich aanmelden voor deze oudermiddag: